Wat is STUK?

Studenten Toneelvereniging STUK

Studenten Toneelvereniging STUK is opgericht op 22 maart 2018. We zijn de toneelvereniging voor studenten die van toneel en gezelligheid houden uit de stad Utrecht! In anderhalf jaar zijn we uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 110 leden. Dit jaar zetten we vijf producties op de planken: twee halfjaarlijkse producties, een midjaarproductie en twee die lopen gedurende het hele jaar. Naast de wekelijkse repetities zijn we ook een actieve vereniging, we borrelen elke twee weken en er zijn activiteiten! Niets moet maar er kan veel.

Producties

Bij STUK bieden we meerdere producties per jaar aan, zowel met een professionele regisseur, als met stagiaires, als met leden. Ervaring is niet vereist, het doel van de vereniging is om studenten samen te brengen met een liefde voor toneel en alles wat ermee samenhangt zoals regisseren, kostuums en decor maken en licht en geluid regelen .

Gezelligheid

Ook naast het toneel zijn we een actieve vereniging. Er worden door verschillende commissies borrels, activiteiten en andere uitjes georganiseerd zodat iedereen zich snel thuis voelt binnen STUK. Er is bijna iedere week wel iets te doen! Hiernaast is er aan het begin van het collegejaar een introductiekamp. Tijdens dit weekend leer je alle leden goed kennen door middel van spelletjes en tijdens de gezellige borrels in de avonden.

Commissies

Leden hebben de mogelijkheid om plaats te nemen in verschillende commissies, zoals de activiteitencommissie, borrelcommissie, maar ook de kostuum- en decorcommissie! Zo kan je bijdragen aan deze jonge vereniging en nieuwe vaardigheden opdoen. Met behulp van de commissies worden het hele jaar door verschillende dingen georganiseerd.