Wat is STUK?

Studenten Toneelvereniging STUK

Studenten Toneelvereniging STUK is opgericht op 22 maart 2018. We zijn de toneelvereniging voor studenten die van toneel en gezelligheid houden in de stad Utrecht! We zijn nu uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 180 leden. We bieden meerdere producties aan, cursussen, en lessenreeksen. Daarnaast worden er borrels en activiteiten georganiseerd. Niets moet maar er kan veel.

Theater

Bij STUK bieden we meerdere producties per jaar aan, zowel met een professionele regisseur, als met stagiaires, als met leden. Ervaring is niet vereist, het doel van de vereniging is om studenten samen te brengen met een liefde voor toneel en alles wat ermee samenhangt zoals regisseren, kostuums en decor maken en licht en geluid regelen. Ook kun je meedoen aan een basiscursus, lessenreeksen met verschillende thema’s of een andere cursus.

Gezelligheid

Ook naast het toneel zijn we een actieve vereniging. Er worden door verschillende commissies borrels, activiteiten en andere uitjes georganiseerd zodat iedereen zich snel thuis voelt binnen STUK. Er is bijna iedere week wel iets te doen! Hiernaast is er aan het begin van het collegejaar een introductiekamp. Tijdens dit weekend leer je alle leden goed kennen door middel van spelletjes en tijdens de gezellige borrels in de avonden. Sinds dit jaar kan je je ook aanmelden voor een STUKje; een groep mensen met dezelfde interesse. Al deze dingen zijn vrijwillig maar kunnen veel toevoegen aan je studentenleven hier in Utrecht.

Commissies

Leden hebben de mogelijkheid om plaats te nemen in verschillende commissies, zoals de activiteitencommissie, borrelcommissie, maar ook de kostuum- en decorcommissie! Zo kan je bijdragen aan deze jonge vereniging en nieuwe vaardigheden opdoen. Met behulp van de commissies worden het hele jaar door verschillende dingen georganiseerd. Commissies zijn hetgene waar de vereniging op draait en is een uitstekende manier om vrienden te maken, dingen te leren, en onze prachtige vereniging te helpen!