Archief

2019-2020

30 & 31 oktober 2020: De Gelaarsde Poes

De Gelaarsde Poes is een muzikale parodie op het sprookje ‘De Gelaarsde Kat’, geschreven door Don Duyns. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Regisseur: Iris van den Berg

3 & 4 oktober 2020: Face Reality

Studenten groeien op in een wereld vol keuzes. Een verschrikkelijk groot palet aan keuzes, waarbij de druk steeds hoger wordt. Hoe ga je om met deze druk? En welke keuzes maak je? Wie stel je teleur als je een bepaalde keuze maakt? En kan je wel alles tegelijk kiezen?

Als je de ene keuze maakt, sluit je de andere keuze uit. En stel je dan ook nog eens voor dat je iets daardoor zou missen. Door al deze vragen verdoven we, blussen we uit of rennen we de marathon om alles te kunnen bijbenen. Hoe geef je gehoor aan een thematiek die in je eigen leven speelt? En hoe geef je andere mensen inzicht van andere generaties of medestudenten in wat er bij jou leeft?

Regisseur: Sanny Kemp

26 & 27 september 2020: STUCK on the Beach!

STUCK on the Beach! zal zich afspelen op een tropisch eiland gelegen in het altijd zonnige zuiden. Hier zullen vijftien kandidaten worden achtergelaten en alles eraan doen om eliminatie te voorkomen in deze mysterieuze strijd, met hun voeten in het zand en een piña colada in de hand.

Regisseurs: Margo van Hilvoorde en Samuel Spithorst

5 & 6 juni 2020: 1000 Zalen (online)

1000 Zalen is een digitale voorstelling, gemaakt door Anna van der Heiden-Kunst met 11 spelers van STV STUK, naar een tekst van Bo Tarenskeen. Het is een droogkomische, licht absurdistische voorstelling over Zalencentrum De Leeuwenrots, waarin 38 personages zoeken naar hun plek in het multifunctionele centrum. Een voorstelling vol zoektochten, verdwalen, het vinden van het verkeerde, vergeten worden en voortdurende misverstanden.

Regisseur Anna van der Heiden-Kunst is derdejaars student aan de Academie voor Theater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Schrijver Bo Tarenskeen won met zijn afstudeerwerk 1000 Zalen in 2009 de Ton Lutz-prijs.

Regie door: Anna van der Heiden-Kunst

17 & 18 januari 2020: Lief!

Lief! is een poëtische voorstelling waarin niets anders telt dan de liefde. In onze prestatiegerichte samenleving zijn we zo verhard geworden dat we soms vergeten elkaar eens een kopje thee te geven, een liefdesbrief te schrijven of voor iemand op te staan in de trein. De voorstelling is een aaneenschakeling van gedichten, lieve daden, monologen, liefdesliedjes, knuffels en liefdesbrieven waarmee we het publiek doen ontroeren, lachen en misselijk maken van de liefde.

Regie door: Anna Perfors

2018-2019

14 juni 2019: Koningin Lear

STV STUK presenteert: Koningin Lear – een bewerking door Tom Lanoye naar Shakespeares tragedie King Lear

Géén oude, grijze, middeleeuwse koning, zoals in Shakespeare’s King Lear, maar een hedendaagse ‘Leading Lady’: Elisabeth Lear, de CEO van een enorm succesvolle multinational. Geconfronteerd met haar opkomende dementie aan de vooravond van een wereldwijde financiële crisis, verdeelt zij het bedrijf geheel onverwachts onder haar drie zonen. Ze vraagt slechts hun eed van liefde en dankbaarheid. De jongste zoon, haar favoriet, weigert. De oude Elisabeth wordt gekatapulteerd in een vervreemde wereld waarin zij alles verliest wat haar dierbaar was, waaronder haar zicht op de realiteit.

Een voorstelling over familie en verraad, liefde en angst, controle en krankzinnigheid. De gevolgen zijn niet te overzien, eindigend in het ultieme offer…

Regie door: Bram van Overdijk

31 mei & 1 juni 2019: Café Oedipus

Café Oedipus, een rigoureuze bewerking van de bekende tragedie. Dertien spelers nemen u mee in de angst en pijn van deze gekwelde koning uit de klassieke oudheid. Zoals dat gaat in een café komt er af en toe nog wel iemand anders binnenvallen: een mislukte kunstenaar, een jonge vrouw met liefdesverdriet, een uitvaartverzorgster zonder nabestaanden… Maar het gaat natuurlijk om Oedipus, de meest beklagenswaardige sterveling aller tijden. Toch?

Regie door: Simon Versteeg

Muziek door: Theun Zeijdner

23 & 24 mei 2019: En Ik Neem Mee

’Ik ken een hele hoop volwassenen en sommigen lijken best een soort van gelukkig.’’

We zijn geen kinderen meer, maar ook nog niet écht volwassen. Nu we op de rand van de boze grote mensenwereld klaarstaan om in het diepe te springen, beginnen we toch vragen te stellen: Wat staat ons te wachten? Wat wil ik meenemen? Wat niet? Heb ik wel ingecheckt? De grootste vraag is: Wil ik dit wel?

In een samenwerking met de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en de rockband Disco Lizard, presenteert STV STUK de luchtige coming of age theatervoorstelling: ‘En ik neem mee’.

Regie door: Stan Ligtenberg

19 januari 2019: De Knecht van Twee Meesters

Signore en signori, laat u onderdompelen in het zonnige Venetië van de zeventiende eeuw tijdens de koude wintermaanden in Nederland! In deze prachtige stad is namelijk van alles aan de hand. Een klungelige knecht heeft weer eens teveel op zijn hals gehaald en probeert uit alle macht te voorkomen dat hij door de mand valt. Een jaloerse man gaat de strijd aan met zijn rivaal. Daar komt nog bij dat een prachtige vrouwe per ongeluk is verloofd met twee mannen, al is een van deze mannen niet wat hij lijkt… Kortom, in deze energieke komedie zal u zich geen moment vervelen. Benieuwd hoe deze verhalen samen zullen komen? Komt dat zien en laat de personages u verbazen!

Regie door: Valerie Delwel