Archief

14 juni 2019: Koningin Lear

STV STUK presenteert: Koningin Lear – een bewerking door Tom Lanoye naar Shakespeares tragedie King Lear

Géén oude, grijze, middeleeuwse koning, zoals in Shakespeare’s King Lear, maar een hedendaagse ‘Leading Lady’: Elisabeth Lear, de CEO van een enorm succesvolle multinational. Geconfronteerd met haar opkomende dementie aan de vooravond van een wereldwijde financiële crisis, verdeelt zij het bedrijf geheel onverwachts onder haar drie zonen. Ze vraagt slechts hun eed van liefde en dankbaarheid. De jongste zoon, haar favoriet, weigert. De oude Elisabeth wordt gekatapulteerd in een vervreemde wereld waarin zij alles verliest wat haar dierbaar was, waaronder haar zicht op de realiteit.

Een voorstelling over familie en verraad, liefde en angst, controle en krankzinnigheid. De gevolgen zijn niet te overzien, eindigend in het ultieme offer…

Regie door: Bram van Overdijk

Koningin Lear STV STUK poster

31 mei & 1 juni 2019: Café Oedipus

Café Oedipus, een rigoureuze bewerking van de bekende tragedie. Dertien spelers nemen u mee in de angst en pijn van deze gekwelde koning uit de klassieke oudheid. Zoals dat gaat in een café komt er af en toe nog wel iemand anders binnenvallen: een mislukte kunstenaar, een jonge vrouw met liefdesverdriet, een uitvaartverzorgster zonder nabestaanden… Maar het gaat natuurlijk om Oedipus, de meest beklagenswaardige sterveling aller tijden. Toch?

Regie door: Simon Versteeg

Muziek door: Theun Zeijdner

Oedipus Poster STV STUK

23 & 24 mei 2019: En Ik Neem Mee

’Ik ken een hele hoop volwassenen en sommigen lijken best een soort van gelukkig.’’

We zijn geen kinderen meer, maar ook nog niet écht volwassen. Nu we op de rand van de boze grote mensenwereld klaarstaan om in het diepe te springen, beginnen we toch vragen te stellen: Wat staat ons te wachten? Wat wil ik meenemen? Wat niet? Heb ik wel ingecheckt? De grootste vraag is: Wil ik dit wel?

In een samenwerking van Studenten Toneelvereniging STUK, Hogeschool van de Kunsten Utrecht en de rockband Disco Lizard, presenteren wij de luchtige coming of age theatervoorstelling: ‘En ik neem mee’.

Regie door: Stan Ligtenberg

En Ik Neem Mee STV STUK

19 januari 2019: De Knecht van Twee Meesters

Signore en signori, laat u onderdompelen in het zonnige Venetië van de zeventiende eeuw tijdens de koude wintermaanden in Nederland! In deze prachtige stad is namelijk van alles aan de hand. Een klungelige knecht heeft weer eens teveel op zijn hals gehaald en probeert uit alle macht te voorkomen dat hij door de mand valt. Een jaloerse man gaat de strijd aan met zijn rivaal. Daar komt nog bij dat een prachtige vrouwe per ongeluk is verloofd met twee mannen, al is een van deze mannen niet wat hij lijkt… Kortom, in deze energieke komedie zal u zich geen moment vervelen. Benieuwd hoe deze verhalen samen zullen komen? Komt dat zien en laat de personages u verbazen!

Regie door: Valerie Delwel