Aankomende voorstellingen

Houd deze pagina in de gaten voor aankomende voorstellingen. Op zoek naar de kaartverkoop? Die vindt u op stvstuk.nl/winkel!
Door de verlengde lockdown moeten veel voorstellingen verplaatst worden. Op dit moment wordt hier hard aan gewerkt. Zodra er meer data bekend zijn, kunt u dat op deze pagina vinden.

Ifigeneia

Ifigeneia begint aan de vooravond van de Trojaanse oorlog. Het blijft windstil aan de kust van Aulis waar zich een vloot heeft verzameld. Wanneer de koning de goden vraagt wat hij moet doen om de wind te laten waaien, zeggen ze: “Jij moet je dochter offeren. Artemis wil haar hebben, doodgemaakt op haar altaar.” Ifigeneia en haar moeder komen nietsvermoedend aan in Aulis. Wie zou begrijpen hoe machteloos een koning is? Hij heeft het offer aan zijn vaderland, aan zijn broer beloofd, maar de dood… de dood, dat is alles. Het leger is onrustig, de dreiging is voelbaar en de juiste beslissing lijkt er niet.

Hoe ver ga jij voor een belofte?

Regisseurs: Andrea de Vries en Heleen Molthoff

Viral

Viral is een voorstelling over studenten die een voorstelling maken in coronatijd. Op de voorgrond ziet u het beroemdste toneelstuk aller tijden “Romeo en Julia”. Over de onmogelijke liefde van Julia Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit vijandig gezinde families. Op de achtergrond ziet u spelers van STUK die in dit tijdperk vechten tegen hun eigen onzichtbare vijand, de pandemie. Wat als een speler niet vertelt dat hij positief is getest? Wat als je geliefde het heeft en jij niet, maar die andere speler ineens wel? Zoenen Romeo en Julia wel als blijkt dat één van beide besmet is? Wat gebeurt er met die schreeuwende vecht-scene als je het liefst 1,5 meter afstand houdt?

Regisseur: Eva Stam

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier

Liefdesverklaring

U zult dingen horen die u niet kent. U zult dingen horen die u kent. U zult ons begrijpen. U zult ons ongrijpbaar vinden.

Een stuk over liefde voor theater, de kunsten en publiek

Liefdesverklaring is geschreven door Magne van den Berg naar aanleiding van het stuk Publikumsbeschimpfung van Peter Handke uit 1966. Hierin wordt het publiek uitgescholden en belachelijk gemaakt voor haar rol als publiek bij een theatervoorstelling. In Liefdesverklaring is sprake van het tegenovergestelde. Het is een ode aan het theaterpubliek, een dankjewel voor de trouwe aanwezigheid. Ook hier is het publiek onderwerp van de voorstelling, maar dan als geliefde, als noodzaak om te kunnen bestaan, als vriend…

Regisseur: Jan van der Smissen

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier

2084

Wat als het goed komt met de mensheid? Wat als de overheden oneindig budget hadden, het goed bedoelde en technologie ons leven zo heeft verrijkt dat op politiek gebied niets te klagen valt? Men heeft sociale interactie ook geperfectioneerd. Er zijn geen negatieve woorden meer in de taal, alle begroetingen worden met knuffels gedaan en conflict is iets van het verleden. Toch is er één burger in Eurazië die iets mist. Maar wat?

Regisseur: David Lvov

De kaartverkoop voor deze voorstelling is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier

Chris en Marie en Marie en Chris

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Normale Mensen van Sally Rooney. Het verhaal draait om Marianne en Connell, twee jonge mensen die gedurende hun middelbare school- en studententijd om elkaar heen draaien en ondertussen een grote invloed op elkaars leven uitoefenen. Wat betreft achtergrond, denkbeelden en leefwereld zijn ze elkaars tegenpolen. Zo komt Marianne uit een rijk maar kil gezin, en groeit Connell op met een liefdevolle, zorgzame moeder die het een stuk minder breed heeft: ze maakt schoon bij Marianne thuis. Connell is een van de populairste jongens op school, Marianne is een buitenbeetje. Ondanks de grote liefde die ze voor elkaar voelen, ontstaan er door die grote verschillen en gevoelens van schaamte voortdurend misverstanden, waardoor er afstand tussen de twee ontstaat tot ze elkaar weer naderen.

Regisseur: Merel Jansen

Deze voorstelling speelt op 7 en 8 mei. De kaartverkoop is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier.

11 en 12 juni: YOU(TH)

YOU(TH) is een montagevoorstelling over de invloed van je jeugd op je volwassen leven. De spelers gaan door middel van persoonlijke verhalen op zoek naar de sporen die hun jeugd op hun leven hebben achtergelaten. Meer informatie volgt!

Regisseur: Evy van Mazijk

De kaartverkoop is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier.

25 en 26 juni: Tomato Boogie

Meer informatie over deze voorstelling volgt!

Regisseur: Eva Doueiri

De kaartverkoop is nog niet open. Wilt u een herinnering over deze voorstelling krijgen op het moment dat de kaartverkoop open gaat, klik dan hier.