Aankomende voorstellingen

Houd deze pagina in de gaten voor aankomende voorstellingen. Op zoek naar de kaartverkoop? Die vindt u op stvstuk.nl/winkel!
Door de verlengde lockdown moeten veel voorstellingen verplaatst worden. Hieronder vindt u de voorstellingen die nu op de planning staan. 

11 en 12 juni: Liefdesverklaring

U zult dingen horen die u niet kent. U zult dingen horen die u kent. U zult ons begrijpen. U zult ons ongrijpbaar vinden.

Een stuk over liefde voor theater, de kunsten en publiek

Liefdesverklaring is geschreven door Magne van den Berg naar aanleiding van het stuk Publikumsbeschimpfung van Peter Handke uit 1966. Hierin wordt het publiek uitgescholden en belachelijk gemaakt voor haar rol als publiek bij een theatervoorstelling. In Liefdesverklaring is sprake van het tegenovergestelde. Het is een ode aan het theaterpubliek, een dankjewel voor de trouwe aanwezigheid. Ook hier is het publiek onderwerp van de voorstelling, maar dan als geliefde, als noodzaak om te kunnen bestaan, als vriend…

Regisseur: Jan van der Smissen

U kunt kaartjes kopen voor deze voorstelling in onze webwinkel.

19 en 20 juni: Ifigeneia

Ifigeneia begint aan de vooravond van de Trojaanse oorlog. Het blijft windstil aan de kust van Aulis waar zich een vloot heeft verzameld. Wanneer de koning de goden vraagt wat hij moet doen om de wind te laten waaien, zeggen ze: “Jij moet je dochter offeren. Artemis wil haar hebben, doodgemaakt op haar altaar.” Ifigeneia en haar moeder komen nietsvermoedend aan in Aulis. Wie zou begrijpen hoe machteloos een koning is? Hij heeft het offer aan zijn vaderland, aan zijn broer beloofd, maar de dood… de dood, dat is alles. Het leger is onrustig, de dreiging is voelbaar en de juiste beslissing lijkt er niet.

Hoe ver ga jij voor een belofte?

Regisseurs: Andrea de Vries en Heleen Molthoff

U kunt kaartjes kopen voor deze voorstelling in onze webwinkel.

Chris en Marie en Marie en Chris

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Normale Mensen van Sally Rooney. Het verhaal draait om Marianne en Connell, twee jonge mensen die gedurende hun middelbare school- en studententijd om elkaar heen draaien en ondertussen een grote invloed op elkaars leven uitoefenen. Wat betreft achtergrond, denkbeelden en leefwereld zijn ze elkaars tegenpolen. Zo komt Marianne uit een rijk maar kil gezin, en groeit Connell op met een liefdevolle, zorgzame moeder die het een stuk minder breed heeft: ze maakt schoon bij Marianne thuis. Connell is een van de populairste jongens op school, Marianne is een buitenbeetje. Ondanks de grote liefde die ze voor elkaar voelen, ontstaan er door die grote verschillen en gevoelens van schaamte voortdurend misverstanden, waardoor er afstand tussen de twee ontstaat tot ze elkaar weer naderen.

Regisseur: Merel Jansen

U kunt kaartjes kopen voor deze voorstelling in onze webwinkel.