Aankomende voorstellingen

Houd deze pagina in de gaten voor aankomende voorstellingen. Op zoek naar de kaartverkoop? Die vindt u op stvstuk.nl/winkel!
Hieronder vindt u de voorstellingen die nu op de planning staan. 

Meldt u hier aan voor onze mailing list, zodat u bericht krijgt wanneer de kaartverkoop van onze voorstellingen begint:
https://forms.gle/mxDTC2jCLBDW52qj6

Aankomende voorstellingen

28 & 29 april – De Ceremonie

‘De Ceremonie’ is gebaseerd op het stuk ‘De Koning Sterft’ geschreven door Ionesco. Het absurdistische toneelstuk gaat over een koning, tegen wie aan het begin van de voorstelling wordt gezegd dat hij over anderhalf uur zal sterven, aan het einde van de voorstelling. De koning leeft al 450 jaar en heeft zich zijn hele leven onsterfelijk gevoeld, waardoor hij alles heeft verwaarloosd en niet heeft gedaan wat nodig was voor zijn land. Hij heeft nog anderhalf uur om alles in orde te brengen. De koning wordt daarbij begeleid door zijn oudere vrouw, de koningin. Tegenover haar staat een jongere vrouw, zijn andere geliefde, die het concept ‘dood’ liever wil ontkennen en vermijden.

‘De Ceremonie’ laat zien wat iemand meemaakt tijdens een stervensproces. Het stuk toont alle fases van sterven die de koning doormaakt, zoals ontkenning en geloof, verzet en angst en tenslotte de acceptatie. Dit zware onderwerp zal op een luchtige en humoristische manier ten tonele worden gebracht.

‘De Ceremonie’ speelt op 28 en 29 april in Parnassos Cultuurcentrum.

Regie: Jan van der Smissen

Kaartjes zijn nu beschikbaar in de winkel!

12 & 13 mei – Menaechmi

‘Menaechmi’ is een 2000 jaar oude Romeinse komedie van de Latijnse dichter Plautus, ook wel de vader van de komedie genoemd. ‘Menaechmi’ gaat over de tweelingbroers Menaechmus en Sosicles. Op jonge leeftijd raakt Menaechmus vermist. Zijn grootvader hernoemt Sosicles naar zijn vermiste broer. Als Menaechmus II volwassen is, gaat hij op zoek naar zijn verloren tweelingbroer. Tijdens deze zoektocht komt hij de meest vreemde figuren tegen, die hem allemaal in de maling lijken te nemen. Deze figuren denken dat hij Menaechmus I is, wat leidt tot hilarische en ongemakkelijke situaties waar het publiek in meegenomen wordt.
 
Tijdens ‘Menaechmi’ waan je je in het klassieke Romeinse theater. De meest cliché personages uit die tijd passeren allemaal de revue. Liefde voor het originele Latijnse werk, tijdloze humor en het plezier van de spelers staan centraal. Hoe bijzonder is het om met zijn allen te kunnen lachen om dezelfde grappen als de oude Romeinen dat ooit deden?

‘Menaechmi staat op 12 en 13 mei op de planken in Theaterhuis De Berenkuil.

Regie: Carmen Andreas

Kaartjes zijn nu beschikbaar in de winkel!

26 & 27 mei – Twee Violen en een Trommel en een Fluit

Meer informatie volgt!

2 & 3 juni – (DIS)ORDER

Meer informatie volgt!

30 juni & 1 juli – De Verstrengeling

Meer informatie volgt

Andere voorstellingen komend jaar

Verdere voorstellingen voor seizoen 22/23 zijn nog niet bekend.