Commissies

Gezelligheidscommissies

De gezelligheidscommissies zijn de sfeermakers binnen STUK. Deze commissies organiseren regelmatig de meest uiteenlopende borrels en activiteiten naast het toneelspelen.

De Act – Onze Activiteitencommissie

De Act, ofwel de activiteitencommissie van STV STUK is samen met de BIJco verantwoordelijk voor de gezelligheidsactiviteiten binnen STUK. De Act organiseert elke maand een theater of niet-theater gerelateerde activiteit voor de leden van STUK. Zo organiseren ze bijvoorbeeld workshops en uitjes naar theatervoorstellingen, maar zijn ze ook zeker niet vies van picknicks, etentjes en barbecues. Zo organiseren ze de einde-van-het-jaar-barbecue en het Kerst Moorddiner: een feestelijke avond waarin onze leden onder het genot van een driegangenmenu zelf Sherlock Holmes mogen uithangen om een waar moordmysterie op te lossen.

Word jij nou ook helemaal warm van bovenstaande beschrijving? Dan is deze commissie sowieso iets voor jou!

Theatrale groetjes,

De Act

De BIJco – Onze Borrelcommissie

Een borrelcommissie is natuurlijk van levensbelang voor elke vereniging. Naast dat je de mogelijkheid krijgt bij STUK om je creativiteit en acteertalent kwijt te kunnen, is het soms ook nodig om daar even van BIJ te komen en even te bonden met je mede-leden.

Daar komen wij bij kijken. Als de BIJco zorgen wij ervoor dat jij samen kunt komen met andere STUKkers om lekker te genieten van een biertje, een thee’tje of een kopje koffie.
Soms is dit lekker lowkey en soms geven we er een leuk thema aan, maar altijd is het gezellig en iedereen van STUK is altijd hartstikke welkom.

Als je wil weten wanneer de borrels plaatsvinden, hou je ogen open op de Facebook, waar we het event meestal een paar weken van tevoren aanmaken, of op de Whatsapp, waar we altijd ook nog even een berichtje uit gooien zodat jij het niet hoeft te missen.
En natuurlijk kunnen wij ook persoonlijk al je vragen over de borrels beantwoorden dus schroom daar ook niet voor.

Tot de volgende borrel!

Liefs, de BIJco

De Proloog – Onze Introcommissie

De introcommissie van STV STUK zorgt ervoor dat alle eerstejaars binnen de vereniging met open armen worden ontvangen om zo te laten zien hoe gezellig onze vereniging is. De grootste activiteit die wordt georganiseerd is het introkamp (dit jaar was die op 27, 28 en 29 september, met als thema sprookjes!). Hier willen we iedereen onderdeel laten uitmaken van onze hechte groep door leuke theaterspelletjes te doen en ’s avonds lekker met elkaar te beesten en te feesten.

Naast dit schitterende kamp regelen wij ook het een en ander in de introweek waarbij wij alle geïnteresseerden een kijkje geven in wat wij doen. Activiteiten zoals een proefles of een borrel om een goed beeld te geven en ook een mogelijkheid om met de leden te babbelen over wat STUK nou zo leuk maakt!

De Epiloog – Onze Almanakcommissie

De Epiloog zorgt ervoor dat alle knappe koppen van STUK en hun prestaties op de gevoelige plaat worden vastgelegd! Door onze commissie sta je altijd zo lit op LIT en gaat er niks van je geweldige tijd bij STUK verloren. Aan het einde van het jaar kan je vanuit ons het slotSTUK verwachten; hét jaarboek van STUK! Naast foto’s van alle activiteiten, borrels en producties zal deze gevuld zijn met de meest memorabele quotes, kijkjes achter de schermen, interviews, puzzels, wetenswaardige weetjes en jullie eigen toevoegingen! 

Stuur ons gerust foto’s, quotes en anekdotes van je mede-STUKkers op, wie wat bewaart die heeft wat!

Flitsende groetjes,

De Epiloog

epiloog@stvstuk.nl

De Escalacie – Onze Feestcommissie

De Escalacie is de enige echte feestcommissie van STUK! De rol van de Escalacie binnen de vereniging is, je raadt het al, feestjes organiseren. We organiseren per jaar twee feesten, waarbij zeker de voetjes van de vloer zullen gaan! Het eerste feest vindt plaats tijdens onze DIESweek in maart en het tweede feest is een mooie jaarafsluiting.

Met de Escalacie wordt het altijd een feestelijk jaar!

Galante groetjes,

De Escalacie

Productiecommissies

De productiecommissies organiseren het reilen en zeilen rondom de producties van STUK. Een productie valt of staat met deze commissies!

De STUKmakers – Onze Decorcommissie

Hoi hoi! 

Wij van de decorcommissie hebben nooit handen te veel, er zijn nooit ideeën te gek en enthousiasme is nooit een zonde.

Sta jij liever achter de schermen? Of heb je tot nog toe altijd op het toneel gestaan en wil je eens wat anders? Of wil je gewoon graag iets bijdragen aan STUK? In alle gevallen ben je van harte welkom bij de decorcommissie! Voor elk stuk helpen wij dus met het decor. Soms zoeken we hiervoor talloze kringloopwinkels (kuch vooral de Action kuch) af naar decor dat bruikbaar is, maar soms brengen we ook een bezoekje aan een bouwmarkt om zo zelf wat in elkaar te timmeren. Daarnaast helpen we natuurlijk met het op locatie brengen, dus kan je ooit niet naar een voorstelling toe, kan je op deze manier bij de generale komen kijken!

Lijkt dit je nou helemaal te gek gaaf, meld je dan aan voor de STUKmakers! Maak je geen zorgen over dat je denkt niks te kunnen, wij zijn ook allemaal amateurs die doen alsof we weten waar we het over hebben.

Meld je aan bij: productie@stvstuk.nl

Groetjes van de STUKmakers!

Hot KoCo – Onze Kostuumcommissie

Hoi allemaal! Wij zijn de Hot KoCo en wij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de producties (snap je ‘m?). We laten onze creativiteit graag de vrije loop om de beste kostuums voor de spelers in de stukken te verzorgen. Hiervoor is ervaring niet belangrijk want we struinen vooral tweedehandswinkels af, maar vaardigheid met een naaimachine is een dikke bonus!

Zijn kostuums nou ook helemaal jouw pakkie an? Meld je dan aan voor de Hot KoCo door te mailen naar productie@stvstuk.nl!

Met gekostumeerde groetjes,
De Hot KoCo

Zakelijke commissies

De zakelijke commissies houden STUK op de achtergrond draaiende. Je ziet deze commissies misschien niet meteen, maar ze zijn onmisbaar voor de vereniging. Bovendien staat lid zijn van deze commissies ook nog eens megagoed op je CV!

Acquisitiecommissie

Hoi wij zijn de ACQIE!
We zijn verantwoordelijk voor de acquisitie, ofwel fondsenwerving. Hiermee halen we een groot deel van het geld binnen voor de producties en zijn we dus onmisbaar voor STUK.
Op onze ACQIE-dagen is er thee in overvloed, terwijl we achter onze laptops de verschillende fondsen aanschrijven. Elk fonds is anders en samen maken we duidelijk waarom het belangrijk is dat onze voorstellingen worden opgevoerd, onderbouwd met een uitgebreide uitleg en financieel plan. Dit is niet alleen mega leerzaam, maar er komt ook een hoop creativiteit bij kijken!
Zo houden we STUK op de achtergrond draaiende.

Groetjes!
De ACQIE

Kascommissie

Hey! Wij zijn de kascommissie! Wij controleren de activiteiten van de penningmeester en de penningmeester legt verantwoording aan ons af. Op deze manier houden we STUK financieel gezond en kan STUK de leukste borrels, activiteiten en producties blijven organiseren.

Fortuinlijke groetjes,
De Kascommissie