Commissies

Gezelligheidscommissies

De gezelligheidscommissies zijn de sfeermakers binnen STUK. Deze commissies organiseren regelmatig de meest uiteenlopende borrels en activiteiten naast het toneelspelen.

De Act – Onze Activiteitencommissie

De Act , ofwel de activiteitencommissie van STV STUK is samen met de BIJco verantwoordelijk voor de gezelligheidsactiviteiten binnen STUK. De Act organiseert elke maand een theater of niet-theater gerelateerde activiteit voor de leden van STUK. Zo organiseren ze bijvoorbeeld workshops en uitjes naar theatervoorstellingen, maar zijn ze ook zeker niet vies van picknicks, etentjes en barbecues. Zo organiseren ze de einde-van-het-jaar-barbecue en het Kerst Moorddiner: een feestelijke avond waarin onze leden onder het genot van een driegangenmenu zelf Sherlock Holmes mogen uithangen om een waar moordmysterie op te lossen.

Word jij nou ook helemaal warm van bovenstaande beschrijving? Dan is deze commissie sowieso iets voor jou!

Theatrale groetjes,

De Act

De BIJco – Onze Borrelcommissie

Gezocht: STUKker met enthousiaste ideeën, enige passie voor alcohol, en talent in ordinair ouwehoeren.

Om de week komen de leden van STUK samen voor de borrel in Parnassos. Dit is een moment om bij te kletsen, nieuwe mensen te leren kennen en zo nu en dan eens flink te escaleren. Soms is dit in thema, waarbij zowel de bar als de leden uitgedekt zijn in hun beste Halloween-, Valentijns- of Kerstkleren. Daarbij kan men een gok wagen op ons befaamde borrelrad, waarbij je ofwel flink in de prijzen kan vallen of flink veel adtjes moet trekken.

Als borrelcommissie de BIJco zijn wij verantwoordelijk voor het organiseren van al deze gezelligheid. Zoek jij meer bij STUK dan het spelen in voorstellingen en spreekt bovenstaande beschrijving tot je ziel, dan voel je je waarschijnlijk helemaal thuis bij ons in de BIJco.

XOXO de BIJco 

~ It do bee like that sometimes🐝

P.S. Is onze vibe nou helemaal jouw ding en/of heb je behoefte aan meer info, stuur een berichtje naar ons mailadres bijco@stvstuk.nl of kom ons persoonlijk stalken op de borrel!

De Proloog – Onze Introcommissie

De introcommissie van STV STUK zorgt ervoor dat alle nieuwe jaars binnen de vereniging met open armen worden ontvangen om zo te laten zien hoe gezellig onze vereniging is. De grootste activiteit die wordt georganiseerd is het introkamp (dit jaar op 27, 28 en 29 september, met als thema sprookjes!). Hier willen we iedereen onderdeel laten uitmaken van onze hechte groep door leuke theaterspelletjes te doen en ’s avonds lekker met elkaar te beesten en te feesten.

Naast dit schitterende kamp regelen wij ook het een en ander in de introweek (dit is de 2e week van september) waarin wij alle geïnteresseerden een kijkje geven in wat wij doen. Activiteiten zoals een proefles of een borrel om een goed beeld te geven en ook een mogelijkheid om met de leden te babbelen over wat STUK nou zo leuk maakt!

Productiecommissies

De productiecommissies organiseren het reilen en zeilen rondom de producties van STUK. Een productie valt of staat met deze commissies!

De STUKmakers – Onze Decorcommissie

Hoi hoi! 

Wij van de decorcommissie hebben nooit handen te veel, er zijn nooit ideeën te gek en enthousiasme is nooit een zonde.

Sta jij liever achter de schermen? Of heb je tot nog toe altijd op het toneel gestaan en wil je eens wat anders? Of wil je gewoon graag iets bijdragen aan STUK? In alle gevallen ben je van harte welkom bij de decorcommissie! Voor elk stuk helpen wij dus met het decor. Soms zoeken we hiervoor talloze kringloopwinkels (kuch vooral de Action kuch) af naar decor dat bruikbaar is, maar soms brengen we ook een bezoekje aan een bouwmarkt om zo zelf wat in elkaar te timmeren. Daarnaast helpen we natuurlijk met het op locatie brengen, dus kan je ooit niet naar een voorstelling toe, kan je op deze manier bij de generale komen kijken!

Lijkt dit je nou helemaal te gek gaaf, meld je dan aan voor de STUKmakers! Maak je geen zorgen over dat je denkt niks te kunnen, wij zijn ook allemaal amateurs die doen alsof we weten waar we het over hebben.

Meld je aan bij: productie@stvstuk.nl

Groetjes van de STUKmakers!

Hot KoCo – Onze Kostuumcommissie

Hoi allemaal! Wij zijn de Hot KoCo en wij zijn verantwoordelijk voor de aankleding van de producties (snap je ‘m?). We laten onze creativiteit graag de vrije loop om de beste kostuums voor de spelers in de stukken te verzorgen. Hiervoor is ervaring niet belangrijk want we struinen vooral tweedehandswinkels af, maar vaardigheid met een naaimachine is een dikke bonus!

Zijn kostuums nou ook helemaal jouw pakkie an? Meld je dan aan voor de Hot KoCo door te mailen naar productie@stvstuk.nl!

Met gekostumeerde groetjes,
De Hot KoCo

Zakelijke commissies

De zakelijke commissies houden STUK op de achtergrond draaiende. Je ziet deze commissies misschien niet meteen, maar ze zijn onmisbaar voor de vereniging. Bovendien staat lid zijn van deze commissies ook nog eens megagoed op je CV!

Acquisitiecommissie

Hoi! Wij zijn de acquisitiecommissie. Wij zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het budget voor de producties. Dit doen we door verschillende fondsen aan te schrijven. Van de eerste repetitie tot de uitvoering: de acquisitie haalt het leeuwendeel van het budget hiervoor binnen!

Ben je goed met taal en wil je meehelpen met één van de belangrijkste achtergrondtaken van STUK? Word dan lid van de acquisitiecommissie door te mailen naar bestuur@stvstuk.nl.

Groetje$,
De Acquisitiecommissie

Kascommissie

Hey! Wij zijn de kascommissie! Wij controleren de activiteiten van de penningmeester en de penningmeester legt verantwoording aan ons af. Op deze manier houden we STUK financieel gezond en kan STUK de leukste borrels, activiteiten en producties blijven organiseren.

Fortuinlijke groetjes,
De Kascommissie