Het Bestuur

Huidig bestuur

Bestuur VII der STV STUK
“Niet STUK te krijgen”

Staand v.l.n.r.: Nathalie, Joost, Kim, Pleun en Corné
Liggend: Matthijs

Voorzitter: Matthijs Leistra

Matthijs (hij/hem) zal dit jaar met de hamer zwaaien als voorzitter van STUK

Als voorzitter is zijn belangrijkste taak om overzicht te houden over het bestuur en bij te springen als dat nodig is. Hoewel voetbal absoluut niet zijn sterkste punt is, zal hij dit jaar daarom toch de rol spelen van vliegende kiep. Je weet nooit helemaal wat de dag gaat brengen, maar dat maakt het juist ook weer leuk. Daarnaast behoort het leiden van vergaderingen en het woord voeren namens de vereniging en/of het bestuur ook tot zijn takenpakket.

Matthijs is met zijn 25 jaar de oudste van de club en nu drie jaar lid bij STUK. Als gezellige Groninger heeft hij de weilanden achter zich gelaten en woont alweer wat jaartjes in Utrecht. Bij Groningse roots en koeiengekte hoort ook wel zijn liefde voor zuivel: Matthijs z’n koelkast zou Matthijs z’n koelkast niet zijn als er niet standaard 1 pak melk in staat. Zijn liefde voor koeien en andere dieren verklaren ook wel zijn studiekeuze: hij studeert namelijk diergeneeskunde en gaat straks aan de slag als dierenarts. Naast de hobby’s dieren en theater is Matthijs ook graag aan het hardlopen en hoopt hij dit weer wat op te kunnen pakken. Matthijs houdt zichzelf hiermee voor de gek en weet hartstikke goed dat hij als bezige bij er maar steeds niet aan toe komt. Mocht je hem toch een keertje voorbij zien huppelen, dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Er zijn dan ook genoeg onderwerpen waar je met hem een gesprek over kan beginnen (en dit doet hij graag). Iets anders is natuurlijk ook welkom! Matthijs biedt graag een luisterend oor en zal zich vol enthousiasme inzetten voor de vereniging en haar leden.


Secretaris: Corné van den Assem

Corné is dit jaar de secretaris van STUK. We hebben daarmee meteen een unicum te pakken, want hij is de eerste man in deze functie! Als secretaris (en full-time taalpurist) is Corné verantwoordelijk voor de ledenadministratie, het schrijven van de ledenmail en al het interne ledencontact. Als je dus een (algemene) vraag over de vereniging hebt dan moet je bij hem zijn (mail dan naar secretaris@stvstuk.nl). Daarnaast notuleert hij alle vergaderingen (en dus ook de ALV’s) en is hij bijzitter van de Werkgroep Acquisitie, de TheaterAct en de Proloog.


Corné is 22 lentes oud en het langst lid van STUK van bestuur VII. Hij is nog steeds het meest trots op de voorstelling De Gelaarsde Poes (okt. 2020) en brengt altijd nog enthousiast anekdotes en quotes uit deze productie ter sprake, tot lichte irritatie van zijn medebestuursleden. Corné is sinds dit jaar begonnen aan de Master Onderwijswetenschappen aan de UvA en hoopt na zijn bestuursjaar het laatste restje van zijn bachelor ALPO (academische pabo) af te maken. Daarnaast is hij erg geïnteresseerd in politiek, dus je kan altijd bij hem terecht voor een interessante discussie over de politieke situatie of het onderwijs.


Ondanks dat je Corné weer veel in Utrecht zal zien aankomend jaar woont hij nog steeds heel eigenwijs in Werkendam (Noord-Brabant) en hopt hij graag heen en weer tussen zijn woonplaats, Utrecht en Amsterdam. Vlakbij zijn woonplaats is Corné ook actief als bestuurslid/vrijwilliger bij een jongerencentrum, waar jongeren uit de regio langs kunnen komen om elkaar te ontmoeten. Verder is Corné een groots stripboekenliefhebber en vertelt hij je graag over z’n enorme liefde voor Suske en Wiske en Donald Duck. Desalniettemin zal Corné dit jaar vooral z’n liefde voor theater laten zegevieren en heeft hij enorm veel zin in dit STUK-jaar!

Penningmeester: Pleun Dirks

Pleun (zij/haar, die/hun) mag dit jaar het geld van de vereniging gaan beheren als penningmeester.

Pleun is tijdens haar bestuursjaar pas tweedejaars STUKker en is met haar 20 jaar ook meteen de jongste van het stel. Daar laat ze zich echter niet door tegenhouden en ze kijkt ernaar uit zich komend jaar voor de vereniging in te zetten! Pleun woont tegenwoordig in Zeist, maar komt uit Cuijk (Noord-Brabant) en is daarmee de tweede Brabander in bestuur VII.
Naast haar bestuursjaar houdt Pleun zich ook bezig met de studie taalwetenschap, een bachelor die ze hopelijk halverwege dit jaar afrondt. Deze intieme bekendheid met taal zorgt er ook voor dat Pleun zich tussendoor ook vermaakt als ‘schaduwsecretaris’, en vaak in de notulen van Corné te vinden is. (oeps!)

Pleun houdt ook erg van lezen, wat natuurlijk niet verrassend is met zo’n studie, en is vaak met haar neus in een boek te vinden – voornamelijk in het Engels, en vaak fantasy. Daarnaast houdt ze ook van ingewikkelde bordspellen, musical en weet ze veel over de genetica van kattenvachtkleur. Spreek haar vooral aan voor een praatje! Hoewel, misschien niet over dat laatste, dan praat ze een halfuur lang de oren van je kop…

Commissaris Extern: Nathalie Knol

Nathalie (zij/haar) is dit jaar de commissaris Extern van STUK.

Als commissaris Extern is zij verantwoordelijk voor het aanvragen van de fondsen voor producties, het onderhouden en op zoek gaan naar nieuwe, interessante samenwerkingen voor STUK, het contact met andere verenigingen en de sociale media kanalen van STUK up to date te houden. Daarnaast fungeert Nathalie ook als vice-secretaris, wat inhoud dat ze bijspringt als notulist als Corné tijdens een vergadering praat of als hij afwezig is.


Nathalie is 21 jaar oud en is nu twee jaar lid bij STUK. Naast een bestuursjaar zit ze ook in het vierde jaar van haar studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW). Ze is vaak in de trein te vinden aangezien ze niet in het gezellige Utrecht woont, maar iedere dag op en neer reist vanaf Veenendaal. Naast STUK en studeren is Nathalie ook vaak in de McDonalds te vinden. Niet om wekelijks een hamburger te eten, maar omdat ze daar nu al meer dan vijf jaar werkt.


Nathalie heeft een grote voorliefde voor musical, dus schroom vooral niet om hierover met haar een gesprek te beginnen. Samen een musical bezoeken is iets wat ze graag doet in haar vrije tijd. Daarnaast houdt ze van lezen, puzzels en raadsels oplossen en van kleding maken. Daarnaast is Nathalie ook een enorme avonturier en zou ze het liefst de hele wereld over reizen. Een volgende reis staat nog niet gepland, dus als je nog een goed idee hebt laat het haar dan vooral weten. Maar ook over andere onderwerpen mag je Nathalie natuurlijk altijd aanspreken. Of het nou een lang of kort verhaal is, bij Nathalie kun je bijna altijd een luisterend oor vinden. Behalve als je midden in de nacht belt. De kans is dan groot dat er niet wordt opgenomen, aangezien Nathalie ook heel erg van slapen houdt

Commissarissen Productie: Joost Buining

Joost (hij/hem) zal dit jaar samen met Kim verantwoordelijk zijn voor het regelen van alles rond de producties.

Als commissaris productie zijn zijn taken vooral gericht op het in goede banen leiden van alles wat er gebeurt rond de producties die binnen STUK worden neergezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regisseurs interviewen, zalen en podia regelen en in nauw contact staan met de productie commissies. En dat is waar Joost echt goed uit de verf komt, met een voorzitterschap bij de TechCo en al weer twee jaar STUKmakers achter zijn riem heeft hij zijn 300 uur op productie weekenden overschreden. Joost is de enige Utrechter uit Bestuur VII maar ook de enige die niet in Utrecht studeerde toen hij lid werd van STUK. Maar na zijn studie aan de technische universiteit Eindhoven te hebben afgerond is hij weer terug in Utrecht en begonnen aan zijn master Sustainable Development.

Joost zou zichzelf voor STUK nooit hebben omschreven als een theater persoon, maar dat kan hij moeilijk blijven beweren na de hoofdrol te hebben gespeeld in Hamlet. Joost houdt van bijna alles waar hij weer iets te bloed fanatiek van kan worden, verder is hij een groot game fanaat en kan hij je alles vertellen over veldslag tactieken en D&D campaigns. Joost is een groot fan van geschiedenis en dan vooral alles rond de middeleeuwen. Ook heeft hij het voor elkaar gekregen om al op tenminste vier STUK activiteiten in ridder harnas op te komen dagen. Dus loop je een keer ergens rond het Johanna gebouw op de Uithof en vliegt er een pijl langs je, schroom dan niet om even hoi te zeggen. Ook al blijft hij nog steeds verdacht bij weerwolven, geen zorgen hoor, hij bijt niet! Dus aarzel vooral niet om hem aan te spreken en even lekker te kletsen.

Commissaris Productie: Kim Spanjer

Kim (zij/haar) is één van de twee commissarissen productie van STV STUK. Samen met Joost is zij verantwoordelijk voor alles wat je kunt bedenken rondom de producties.

Als commissaris productie zijn haar taken vooral gericht op het in goede banen leiden van alles wat er gebeurt rondom de producties die binnen STUK worden neergezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regisseurs interviewen, zalen en podia regelen en in nauw contact staan met de productiecommissies. Daarnaast is Kim ook vicevoorzitter, wat betekent dat ze Matthijs overneemt zodra het nodig is.

Kim staat al heel wat jaren op de planken. Eerst met haar theatergroep in Veenendaal en nu sinds 2 jaar bij STV STUK. Ze houdt erg van het neerzetten van en het kijken naar verhalen in de vorm van theater, fotografie, film en zelfs games (maar deze speelt ze eigenlijk niet). Ze vindt het magisch hoe je mensen kunt laten voelen en aan het denken kan zetten zonder dat hetgeen waarnaar ze kijken altijd echt is of dat ze het nu echt zelf meemaken. Valt het al op dat ze een psychologische achtergrond heeft? Ze hoopt de bachelor hiervan ergens deze maanden af te ronden.

Naast deze hobby’s is deze 23-jarige ook een groot fan van muziek. Van concerten in EKKO tot aan Lowlands, ze is overal te vinden. Ze koopt graag kaartjes voor twee personen zonder te weten wie er met haar mee gaat. Dus de eerstvolgende keer dat je naar een concert wilt gaan, zou je eerst Kim kunnen vragen of ze niet al een kaartje over heeft. Ditzelfde geldt trouwens voor exposities van audiovisuele en licht kunst. Kim is ook vaak te vinden in exposities over treinen… niet omdat ze die nou zo interessant vindt, maar omdat ze werkt in het Spoorwegmuseum. Maak vooral een babbeltje met haar op één van de borrels waar ze vaak tot sluit te vinden is, want weggaan is moeilijk.

Oud-besturen

Bestuur VI der STV STUK
“Samen STUK, samen thuis.”

Staand v.l.n.r.: Thomas, Annelot, Lise, Sarah, Tijmen
Liggend: Chérie

Voorzitter: Chérie de Blois
Secretaris: Sarah Walraven
Penningmeester: Annelot Pruijn
Commissaris Extern: Lise Verhagen
Commissarissen Productie: Thomas Arnoldussen en Tijmen van Nieuwkerk

Bestuur V der STV STUK
"Een STUKje opgroeien."

Staand v.l.n.r.: Maria, Rik, Alyza, Sterre en Saf
Liggend: Tim
Foto: Minke Bol

Voorzitter: Tim Mulder
Secretaris: Alyza Dikilitas
Penningmeester: Sterre Zwaanenburg
Commissaris Extern: Saf Kempers
Commissarissen Productie: Maria de Hoogh en Rik America

Bestuur IV der STV STUK
"Aan één STUK door."

Bestuur4
V.l.n.r.: Inge, Anna, Margo, Bauke en Coen

Voorzitter: Bauke Kniestedt
Secretaris: Inge Versteeg
Penningmeester: Coen Kenter
Commissaris Extern (sep. 2020 – jan. 2021): Margo van Hilvoorde
Commissaris Productie: Anna Perfors

Bestuur III der STV STUK
"Hou het heel!"

bestuur3
Staand v.l.n.r.: Rick, Andrea, Leanne en Kasper
Liggend: Inge
Foto: Bas Cornelissen

Voorzitter: Leanne Heuwekemeijer
Secretaris: Andrea de Vries
Penningmeester: Kasper Nooteboom 
Commissaris Extern: Rick Morssink
Commissaris Productie: Inge Haselager

Bestuur II der STV STUK
''Nog een stukkie!''

V.l.n.r.: Samuel, Heleen, Sophia, Jaap en Jo anne
Foto: Kasper Nooteboom

Voorzitter: Sophia Gelpke
Penningmeester: Jaap Kruijt
Secretaris: Heleen Molthoff
Vice-voorzitter
: Samuel Spithorst
Commissaris Productie: Jo anne van den Bergh

Bestuur I der STV STUK
''Maak het STUK!''

Eerste bestuur der stv STUK
V.l.n.r.: Jaap, Heleen, Jo anne, Emma S, Sophia, Emma B, Samuel

Voorzitter: Sophia Gelpke
Penningmeester: Jaap Kruijt
Secretaris: Emma Blad
Vice-voorzitter
: Emma Somsen
Commissaris Extern
: Heleen Molthoff
Commissaris PR
: Samuel Spithorst
Commissaris Productie: Jo anne van den Bergh