Een STUKje bijdragen?

€0

Deze tijden van corona zijn ontzettend zwaar voor de (Utrechtse) cultuursector. Voorstellingen en repetities worden verplaatst of zelfs afgelast en er worden op dit moment geen zalen gehuurd. Om deze reden gaat 80% van het ingezamelde bedrag via deze website (na aftrek van €0,35 per donatie vanwege de transactiekosten van Mollie Payments) naar Theaterhuis de Berenkuil. Als STUK spelen we al meerdere jaren met veel plezier onze voorstellingen in de Berenkuil (en dat willen we ook heel graag blijven doen!) en ze hebben altijd veel voor ons betekend, dus we willen graag iets terug doen!

Wat is STUK?

Studenten Toneelvereniging STUK is dé onafhankelijke toneelvereniging voor studenten in de stad Utrecht. We zijn er voor elke student met een liefde voor toneel, of je nou op het podium wil staan of liever achter de schermen en ervaring is bij ons niet verplicht. Per jaar zetten we meerdere producties op de planken, waarbij we heel veel zelf regelen. Het toneelspelen natuurlijk, maar ook het produceren, voor een gedeelte het regisseren, het decor en de kostuums, licht en geluid, de promotie en nog veel meer! Naast toneel staat STUK ook voor gezelligheid, we hebben een boel commissies en er is iedere week wel iets te doen.

Het belang van theater voor studenten

Ten eerste verbindt STUK studenten uit Utrecht opleidingsbreed; alle studenten uit Utrecht zijn welkom. Hierdoor ontstaat er een hele diverse vereniging, met een grote diversiteit aan producties. Bovendien is theater naast studeren een perfecte uitlaatklep, en vaak echt iets anders dan een studie. Daarnaast zijn we als studenten supergemotiveerd, we grijpen deze kans aan om theater te mogen doen en doen dit alles vrijwillig. Dit betekent dat we met STUK écht uniek theater maken.

Waarom doneren en wat betekent uw donatie?

Theatermaken is ontzettend leuk, maar helaas ook ontzettend duur. We willen er als STUK graag zijn voor alle Utrechtse studenten en laagdrempelig blijven en dat kost natuurlijk wel wat. Daarnaast willen we graag een meer aanwezige en grotere plek innemen binnen de Utrechtse cultuursector en bekender worden bij een breder publiek. Hiervoor is het nodig dat we gaan uitbreiden en groeien, maar ook dat is niet gratis. Het geld dat je doneert gaat naar de vereniging (op dit moment 20%, want 80% gaat naar de Berenkuil), waarbij de producties worden geprioriteerd. Je doneert dus direct aan het theater in Utrecht! Dus draag jij theater / de cultuursector in Utrecht een warm hart toe? Doneer dan vooral aan STV STUK!