Introductie

Introductie

Je kunt je vast voorstellen dat de introductie er bij STV STUK dit jaar anders uit zal zien dan normaal. Vanwege de huidige coronamaatregelen die het houden van wervings- en introductieactiviteiten voor studentenverenigingen verbieden, is ervoor gekozen om de introductieperiode voor STUK dit jaar online te laten plaatsvinden. De activiteiten voor leden, waaronder de borrels, lessen en repetities, zullen indien mogelijk wel in fysieke vorm plaatsvinden. 

De introductie bij STUK bestaat uit een introweek en een introweekend. De introweek is zowel toegankelijk voor leden als voor mensen die (nog) niet lid zijn van STUK. Het introweekend is uitsluitend toegankelijk voor nieuwe leden van STUK. 

Introweek

De introweek vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 september en is bedoeld voor mensen die misschien lid willen worden van STUK. Daarnaast zijn de activiteiten ook open voor mensen die al wel lid zijn, zodat geïnteresseerden een goed beeld van STUK kunnen krijgen. Tijdens de online introweek kun je meedoen aan verschillende activiteiten om STUK wat beter te leren kennen, zodat je kunt bepalen of jij je bij STUK op je plek gaat voelen. 

Deelname aan activiteiten van de introductieweek is geheel vrijblijvend: je mag zelf bepalen aan welke activiteiten je deelneemt. Na deelname aan een van de introductieactiviteiten ben je absoluut niet verplicht om je bij STUK in te schrijven. 

Maandag 7 sept – Borrel
Op maandag trappen we de introductieweek af met een online spelletjesborrel georganiseerd door de BIJco, onze borrelcommissie. Er wordt nog hard nagedacht over een thema en een format voor deze borrel, maar de BIJco kennende zal het in ieder geval geen “gewone” borrel worden (als die al bestaan). De avond belooft te barsten van creativiteit en lieve, leuke mensen. Je kunt je inschrijven voor de borrel door het invullen van dit formulier. Je ontvangt dan tegen 7 september een mail met informatie over de online introborrel. Tot dan!
Borrel – ma 7 sept, 21u 

Dinsdag 8 sept – Informatieavond 
“Kennis is macht,” althans, dat zeggen ze. Om jullie daarmee een beetje op weg te helpen organiseert STUK op dinsdag 8 september een online informatieavond. Hier leer je van alles over de ins en outs van STUK en haar commissies en producties. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavond is te volgen via deze link.
Informatieavond – di 8 sept, 20u – 21.30u

Woensdag 9 sept – Toneelspelen
Geen STUK zonder toneel, en geen toneel zonder STUK. Nou, misschien is dat laatste een beetje fake news, maar het punt is duidelijk: op woensdag gaan we lekker toneelspelen! Onder leiding van een of twee STUKkers  gaan we in groepjes van vijf het virtuele podium betreden. We beginnen met een warming up en doen vervolgens enkele spelopdrachten. Deze avond is ideaal om de toneel-sfeer bij STUK te proeven, zonder dat je je kamer hoeft te verlaten. Mocht online toneelspelen niet je ding zijn, niet getreurd: de activiteiten en repetities voor leden die na de introweek plaatsvinden, zullen voor zover mogelijk wel in fysieke vorm plaatsvinden. 
Inschrijven kon tot en met 8 september. 
Toneelspelen – wo 9 sept, 20u – 21.30u

Donderdag 10 sept – Behind the scenes workshop
Geen theater zonder dat alles achter de schermen goed geregeld is, zo ook tijdens de introweek. Op donderdag 10 september organiseren de kostuumcommissie en de decorcommissie een online productieworkshop. Bij deze workshop zal worden ingegaan op de activiteiten die deze commissies verrichten. Daarnaast zul je ook zelf in groepjes met creatieve opdrachten aan de slag gaan. Steek je handen uit je mouwen en wie weet kom je erachter dat behind the scenes helemaal bij je past. Inschrijven kan via dit formulier. 
Behind the scenes workshop – do 10 sept, 20u – 22

Introweekend

Na de introweek volgt het introweekend voor nieuwe leden. Tijdens dit weekend kunnen nieuwe leden elkaar beter leren kennen voordat het gewone STUK-jaar echt van start gaat. Het introweekend vindt online plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september van 20:00 tot 23:00. Tevens staat er onder voorbehoud een fysieke activiteit gepland op zondag 13 september van 13:00 tot 18:00. Nadat je je bij STV STUK hebt ingeschreven, zul je tevens een link ontvangen waar je je voor het introweekend kunt aanmelden. Deelname is gratis, maar je wordt wel verwacht om beide avonden online aanwezig te zijn. De activiteit op zondagmiddag is wel facultatief. Voor vragen over het introweekend kun je de Proloog, onze introductiecommissie, mailen op intro@stvstuk.nl.